Vés al contingut

L’aposta de Punt per ampliar habitatge

23/04/2018

La demanda creixent de les dificultats per accedir a places d’habitatge entre el jovent extutelat és un fet innegable. Per aquest motiu, aquest darrer any, Punt de Referència ha apostat per reforçar les places i els recursos dedicats als projectes Acull, Pisos Assistits i Equinocci.

Ara comptem amb un total de 8 places d’habitatge més que l’any passat (4 en el nou pis assistit de Cornellà (que hem batejat com a “Fent Camí”) i 4 noves relacions al projecte Acull). Voleu saber com els va?

Acull

Ja fa 3 mesos que han començat les 4 noves relacions del projecte Acull, en què les famílies acollidores obren les portes dels seus habitatges i ofereixen espais diaris de convivència a joves refugiats i refugiades. El projecte Acull es troba doncs en plena forma, ja s’estan creant nous vincles de confiança  i ara és un bon moment per que l’equip tècnic ajudi a joves i famílies a valorar el que han aconseguit fins ara, i quins són els reptes que els queden encara per recòrrer. La nostra previsió és que els acolliments finalitzin el mes de setembre.

dsc_1117.jpg

 

Pisos Assistits

Amb l’arribada de la Carmen i la Tamara els 3 pisos de Punt de Referència tenen les places d’habitatge cobertes, amb 10 joves en diferents moments vitals compartint habitatge, i dues tècniques que en fan el seguiment socioeducatiu. Així és com les parets s’han anat omplint de vida, els espais de mobiliari, i els dies de bons moments compartits i de somnis de futur. Cada pis està molt millor! I en tots els sentits!

 

Equinocci

Els tres joves que conviuen al pis de Sant Feliu de Llobregat, s’han adaptat a la nova estabilitat d’una llar, gràcies també  al suport de l’equip de voluntaris. Fetes les darrers millores al pis s’estan centrant en la recerca de feina. Per acompayar als joves i a les famílies voluntàries hi haurà la Cristina, la nova tècnica que pren el relleu a la Núria, qui a partir d’ara es dedicarà tota la seva energia al projecte Referents.

 

L’habitatge és una necessitat de primer nivell per als joves que necessiten emancipar-se als 18 anys! Punt de Referència hi som per acompanyar-los en aquest procés, però la creixent especulació inmobiliària fa que aquest repte, ja prou dificil  sense xarxa familiar de suport, sigui ara mateix quasi impossible si no és a algun habitatge protegit. 

No comments yet

Deixa un comentari