Vés al contingut

GR 16-18: creativitat per treballar amb el jovent

17/01/2018

El 2017 ens ha deixat meravelles com aquesta: un innovador projecte en el qual la fotografia funciona com a eina de treball per a la mentoria amb joves tutelats.

dscf6299.jpg

 

El GR 16-18 suposa innovació en tots els sentits

Un nou projecte per a un nou públic. Punt de Referència va detectar la necessitat que el jovent tutelat pugui treballar la seva emancipació amb més anticipació, i es va plantejar el repte de ser el seu punt de Referència  per quan puguin necessitar-lo.

Fotografia + mentoria grupal: la innovació també arriba en el format del projecte. Doncs és el primer projecte de Punt que treballa la mentoria grupal amb  joves mitjançant una eina artística com és la fotografia, sumada al seguiment dels mentors/es i la tècnica del projecte. Vam optar per aquests dos ingredients: grup i imatge perquè són dels mitjans d’expressió i motivació més habituals dels joves de 16 a 18 anys. 

 

Les metes del Gran Recorregut

Considerem que l’edat dels joves que participen al projecte és ideal per tal que als 18 anys comptin amb més recursos per sentir-se preparats per l’emancipació.

L’autoconeixement, l’expressió de les emocions, la creativitat i el pensament crític són valors que el jovent haurà indagat al projecte GR 16-18 i que els seran útils per a la seva emancipació. La fotografia és un art que permet treballar aquestes capacitats que enforteixen la seguretat d’un mateix.

 

 

Activitat de fotografia 

 

Vist amb perspectiva, després d’uns mesos d’haver iniciat el projecte, ens resulta interessant continuar treballant amb la fórmula de seguiment personal en petit grup (2 joves amb 1 mentor), així com seguir alternant les activitats proposades per la tècnica del projecte amb les càpsules formatives sobre fotografia aportades per Photographic Social Vision. Les següents dades ens han corroborat que el mètode del GR 16-18 els dóna suport:

  • El 100% dels joves estrangers manifesten que el projecte els ha servit per millorar la seva capacitat de comunicar-se en alguna de les llengües autòctones.
  • El 60% del jovent diu que li ha servit per conèixer recursos dirigits a jovent.
  • El 100% dels participants afirmen que participar en el projecte els fa sentir bé.
  • El 100% dels educadors afirmen que el jovent ha millorat la seva capacitat de comunicació, les seves habilitats relacionals i la seguretat en un mateix.

 

I per si això era poc, la fotografia també ha agrupat el jovent al món de les xarxes socials, no us perdeu el seu instagram on van pujant les fotografies que fan!

Sin título

 

Més enllà de les innovacions en les activitats del projecte, també ha suposat una millora el fet de desplaçar les trobades a una nova ubicació: l’Espai de fotografia Francesc Català Roca i el fet de mantenir les col·laboracions de Fujifilm (que ens cedeix càmeres per a poder practicar) i Photographic Social Vision, a qui agraïm un any més el seu suport.

 

Vist l’èxit dels primers mesos ens agradaria pensar que el projecte pugui tenir un llarg recorregut per endavant. Això si, cada edició del GR 16-18 té una data de final, i aquesta no serà menys: el mes de juny li direm adéu amb l’exposició de fotografies que haurà organitzat el mateix grup.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: