Vés al contingut

APPlying Mentoring, nou programa de Recerca en Mentoria

26/03/2018
Punt de Referència forma part d’un nou estudi sobre mentoria social: APPlying Mentoring, que neix per a investigar els projectes de mentoria ja existents i aportar-ne millores socials i tecnològiques amb l’objectiu d’acompanyar millor als col·lectius més vulnerables.
La iniciativa del sociòleg Òscar Prieto-Flores recollirà els resultats de la mentoria aplicada al projecte Referents, juntament amb projectes d’altres entitats que també participen a l’estudi: projecte Rossinyol, projecte EnTàndem o el Programa Català de Refugi. 
3e5c7bd9-2c0d-488d-93f1-c94ffe5bb610.jpg
Rercerca per a la innovació en la mentoria
La recerca realitzada fins el moment ha demostrat que no totes les relacions de mentoria (entre persones adultes o entre una persona adulta i una jove) tenen resultats positius en la inclusió social de les persones immigrants i/o refugiades. En aquest sentit, aquest projecte té l’objectiu d’analitzar quins programes de mentoria social existeixen a Catalunya i a l’Estat Espanyol, quines són les seves característiques principals i com poden millorar la inclusió social de la població immigrant i refugiada.
Una de les principals innovacions d’aquest projecte de recerca és el desenvolupament d’una aplicació mòbil que ajudarà a monitoritzar les relacions de mentoria i generar dades agregades sobre el seu impacte. D’aquesta manera, aquests programes i d’altres es podran beneficiar de quins són els elements que han de tenir en compte per millorar la seva efectivitat i contribuir a relacions més inclusives i interculturals.
L’equip de recerca està compost per un partenariat ampli d’investigadors i investigadores de diferents universitats catalanes, espanyoles i Estats Units que treballaran conjuntament amb professionals de les entitats que formen la Coordinadora de Mentoria Social i la Fundació Civic Media per aconseguir els objectius que s’han destacat prèviament més que les dades recollides a través de Messagenes formaran part de l’estudi.
Vull saber més sobre aquest programa de recerca
Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: