Vés al contingut

APPlying Mentoring, nou programa de Recerca en Mentoria

26/03/2018
Punt de Referència forma part d’un nou estudi sobre mentoria social: APPlying Mentoring, que neix per a investigar els projectes de mentoria ja existents i aportar-ne millores socials i tecnològiques amb l’objectiu d’acompanyar millor als col·lectius més vulnerables.
La iniciativa del sociòleg Òscar Prieto-Flores recollirà els resultats de la mentoria aplicada al projecte Referents, juntament amb projectes d’altres entitats que també participen a l’estudi: projecte Rossinyol, projecte EnTàndem o el Programa Català de Refugi. 
3e5c7bd9-2c0d-488d-93f1-c94ffe5bb610.jpg
Rercerca per a la innovació en la mentoria
La recerca realitzada fins el moment ha demostrat que no totes les relacions de mentoria (entre persones adultes o entre una persona adulta i una jove) tenen resultats positius en la inclusió social de les persones immigrants i/o refugiades. En aquest sentit, aquest projecte té l’objectiu d’analitzar quins programes de mentoria social existeixen a Catalunya i a l’Estat Espanyol, quines són les seves característiques principals i com poden millorar la inclusió social de la població immigrant i refugiada.
Una de les principals innovacions d’aquest projecte de recerca és el desenvolupament d’una aplicació mòbil que ajudarà a monitoritzar les relacions de mentoria i generar dades agregades sobre el seu impacte. D’aquesta manera, aquests programes i d’altres es podran beneficiar de quins són els elements que han de tenir en compte per millorar la seva efectivitat i contribuir a relacions més inclusives i interculturals.
L’equip de recerca està compost per un partenariat ampli d’investigadors i investigadores de diferents universitats catalanes, espanyoles i Estats Units que treballaran conjuntament amb professionals de les entitats que formen la Coordinadora de Mentoria Social i la Fundació Civic Media per aconseguir els objectius que s’han destacat prèviament més que les dades recollides a través de Messagenes formaran part de l’estudi.
Vull saber més sobre aquest programa de recerca
No comments yet

Deixa un comentari