Vés al contingut

Fem xarxa per tenir més impacte

19/03/2018

“Si vols anar ràpidament, camina sol; però si vols arribar lluny, camina acompanyat” (proverbi africà)

Punt de Referència sempre hem volgut caminar acompanyats, convençudes que la tasca d’acompanyar al jovent extutelat no l’hem de fer soles.

Per això participem en diferents xarxes, vinculades als àmbits de treball en els que actuem.  Avui us presentem algunes de les entitats de la nostra xarxa.

La Mentoria
Hem estat el motor de creació de la Coordinadora de Mentoria Social, i en formem part molt activa.  Aquesta és la plataforma d’entitats amb projectes de mentoria per acompanyar a persones en situació de vulnerabilitat. Hi treballem des de la Presidència, alhora que participem en la comissió de formació en mentoria. Volem destacar que la Laura Terradas ha dissenyat la formació online per a persones d’altres entitats que volen posar en marxa un projecte de mentoria, i que el nostre equip actua com a formador, tant als cursos de “Gestió d’un projecte de mentoria social” per a persones d’altres organitzacions que volen començar a treballar amb la mentoria social, com imparteix formacions inicials pels mentors/res de nous projectes que comencen.  
Per altra banda, els projectes MentorHabilitats, de mentoria laboral,  i programa de Mentoria del Pla Català de Refugi han estat dissenyats i executats en xarxa amb altres entitats que també formen part de la Coordinadora de Mentoria Social.

 

 

L’habitatge
Som molt conscients que aquesta és una de les emergències per a moltes de les persones joves que als 18 anys es veuen obligades a emancipar-se sense recursos. Punt de Referència forma part de la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistit (FEPA). A FEPA participem a la Comissió Catalana, i en diferents grups de treball. El més nou és que està analitzant de forma transversal amb diverses entitats per a entomar el repte de l’arribada de menors i les poques places d’habitatge i recursos d’acompanyament disponibles.
Bona part del jovent que atenem és provinent d’altres països, i en aquest sentit treballem a la comissió de migració compartida també amb ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), l’altra xarxa de la que formem part.

El Voluntariat
La xarxa en la que participem per millorar l’atenció a les persones voluntàries és la Federació Catalana de Voluntariat Social.  Com que aquest tema és molt rellevant pels projectes de mentoria de Punt de Referència, he establert aliances amb organitzacions com són els Enginyers voluntaris  o l’associació de voluntaris de “LaCaixa”

Activitats per al jovent
Buscar oportunitats pel jovent demana de moltes complicitats. I ens plau rebre respostes positives quan proposem alguna col·laboració a institucions o empreses, amb la finalitat de que el jovent tingui accés a activitats formatives o lúdiques. Les darreres organitzacions a sumar-se a la xarxa de col·laboradors de Punt de Referència han estat  la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, la Fira de Barcelona i l’INEFC.  Amb elles Punt segueix creixent.

No comments yet

Deixa un comentari