Vés al contingut

Berlín ha acollit el Congrés de Mentoria

19/03/2018

Els dies 14, 15 i 16 de març, part de l’equip de Punt (l’Alba, la Marta Roda i la Núria) han viatjat cap a Berlín per assistir al European Mentoring Summit 2018, amb els objectius d’aprofundir en l’aprenentatge de la mentoria, el mètode que utilitzem per acompanyar el jovent en la majoria de projectes de Punt de Referència, i per a presentar el projecte GR 16-18, que compta amb l’art de la fotografia per treballar amb el jovent.

Al tornar, les tècniques ens han explicat l’experiència. Han estat dos dies intensos en els que han pogut assistir a xerrades amb professionals de la talla de Jean Rhodes, Clara Perón o Maurice Crul, en les que (sempre amb la mentoria com a tema central) han tractat temes com la valoració de la qualitat de les relacions de mentoria, eines per acompanyar millor tant a persones mentores com mentorades, com treballar el potencial dels mentors i mentores naturals del nostre jovent o com enfocar la mentoria quan es treballa amb persones refugiades.

Així com aquestes xerrades van tenir lloc el dijous, el divendres era el dia dels tallers.
Punt de Referència va presentar el nou projecte GR16-18 en aquest format de taller. L’objectiu del taller era aprofundir en la metodologia de la mentoria grupal i en l’ús del llenguatge artístic com a mitjà d’apoderament i d’expressió.

A través de dinàmiques participatives i vivencials, les persones assistents van poder apropar-se a la realitat del jovent a qui s’adreça el projecte i van poder explorar el gran ventall de possibilitats que ofereix la mentoria grupal i la fotografia.

L’European Mentoring Summit ha donat espai per a la reflexió al voltant de la mentoria, i ha permès compartir projectes, inquietuds i coneixements amb altres professionals europeus.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: