Vés al contingut

Sense solucions per als nens de la cola?

20/04/2016

Davant d’articles com el que ahir va publicar El Periódico.cat (http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/sense-solucions-per-als-nens-cola-5068607#), volem destacar la preocupació dels joves extutelats davant d’aquestes notícies, ja que presenten una imatge negativa dels menors tutelats, i aquesta imatge negativa és una dificultat més que ells han de superar en el seu procés d’emancipació, per exemple quan van a buscar feina.

Compartim la crida perquè s’hi destinin més recursos, però no tot són recursos, també cal lluitar contra el prejudici i hem de tenir cura amb els missatges. Aquest és un article clarament estigmatizador. A l’igual que tots els joves no fan botellón, no tots els joves tutelats inhalen, roben i salten tanques (calia aquesta foto?). Quan parlem d’infants i joves tutelats no hem d’oblidar que són, abans de tot, víctimes d’una situació de la que no són responsables (són menors, oi?). Ens hem de preguntar quina responsabilitat tenim tots com a societat, quan són les nostres institucions les que en tenen la tutela i el mandat de protegir-los.

El paper de la ciutadania és clau per fer que aquests menors (i també els majors que ja han sortit de la tutela de l’administració) es sentin inclosos obrint-los més oportunitats i trencant estereotips.

 

 

One Comment leave one →
  1. JOSE MARIA ANDRES TRIAS permalink
    01/07/2016 23:22

    Preneu nota de la nova adreça

    *jmat1945@gmail.com *

    Josep Ma. Andrés

    El dia 20 d’abril de 2016, 18:51, “CORDA FLUIXA El bloc de Punt de Referència” ha escrit:

    > blocmàster posted: “Davant d’articles com el que ahir va publicar El > Periódico.cat ( > http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/sense-solucions-per-als-nens-cola-5068607#), > volem destacar la preocupació dels joves extutelats davant d’aquestes > notícies, ja que presenten ” >

Deixa un comentari