Vés al contingut

2010, Any Europeu de Lluita Contra la Pobresa i l’Exclusió Social. I no és broma!

02/02/2010

Doncs sí, resulta que el passat 21 de gener es va celebar la Conferència de presentació de l’Any Europeu Contra la Pobresa i l’Exclusió Social, i resulta també que l’acte el va presidir el president del Govern espanyol, José Luis R. Zapatero i la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez.

És ben curiós que l’any en el que l’Estat espanyol passa  per les seves hores més baixes, en les que pot batre records històrics en taxes d’atur, en nombre de persones en risc d’exclusió i en l’índex de pobresa, li toqui presidir la UE i el primer semetre de l’enorme repte que planteja aquest Any Europeu.

Els objectius són lloables i ambiciosos:

  • Reconeixement – Compartir responsabilitats: promoure el recolzament social a les polítiques d’inclusió social, enfatizant la responsabilitat col·lectiva i individual, i fomentant el compromís de tots els actors en la lluita contra l’exclusió.
  • Cohesió: traballar per aconseguir una societat més cohesiva i solidària, en la que ningú no dubti dels beneficis que té, per a tots, l’erradicació de la pobresa en el marc d’un desenvolupament sostenible.
  • Compromís i acció: renovar el compromís de la UE i els estats membres respecte la lluita contra la pobresa i l’exclusió social i involucrar a tots els nivells polítics per aconseguir l’erradicació de la pobresa impulsant amb més força l’acció dels estats membre i de la UE en aquest àmbit.

El problema rau en que bona part d’aquesta responsabilitat està en mans de l’aiguabarreig que és el Ministerio de Sanidad y Política Social. Confondre la pobresa amb la malaltia no és, potser, un bon punt de partida, però no serem nosaltres els que posem pals a les rodes en aquest repte. 

Juanjo Ortega

No comments yet

Deixa un comentari