Skip to content

Sumar esforços contra l’atur

02/02/2010

Punt de Referència és una de les entitats que, juntament amb la Fundació Èxit, participen en aquest projecte

A finals de 2009 us presentavem en aquest bloc el projecte COACH. Avui el diari El Periòdico la presenta com una iniciativa que afavoreix la inserció laboral de joves que, com l’Ali (participant en el programa ACULL), tenen grans dificultats per incorporar-se al mercat laboral.

Helena López. El Periódico. 02/02/2010

A la cuina. Ali, Biberlis i Rai, tres dels participants en el projecte de ‘coaching’. Foto: DANNY CAMINAL

Projecte de ‘coaching’

La suma del fracàs escolar i la falta d’experiència laboral és una combinació explosiva perquè els joves en risc d’exclusió social sobrepassin la barrera del risc per entrar de ple en l’exclusió real. Al marge dels plans públics presentats ahir, hi ha moltes entitats que treballen precisament per ajudar a trobar feina a aquests joves. Una de les entitats és la Fundació Èxit, que ha decidit fer un pas més amb la creació d’un programa de coaching (tècnica que consisteix a entrenar una persona per desenvolupar habilitats específiques).
«Un dels grans problemes és el xoc de la primera feina. L’objectiu és que entrin en contacte amb el món de l’empresa i desenvolupin les habilitats socials necessàries», apunta José Alonso, responsable del projecte de coach de la fundació, en el qual aquest curs han participat 16 joves d’entre 16 i 18 anys. «Del que es tracta és de motivar-los. Que coneguin una empresa des de dins, s’il·lusionin per treballar i no es deixin portar pel pessimisme imperant, molt habitual quan un veu les dificultats que hi ha tant per accedir a una feina como per aconseguir plaça en algun curs de formació», afegeix Nacho Sequeira, director de la Fundació Èxit.
Ali, Biberlis i Rai són tres dels participants en la iniciativa. El primer és d’origen afganès, la segona és dominicana, i el tercer, equatorià. Tots tres han fet un stage a la multinacional Unilever, on han descobert amb els seus propis ulls i en una empresa gran i real des de com actuar en una entrevista de treball fins a com moure’s en una cuina industrial. Han perdut la por a l’empresa, i l’empresa els ha perdut la por a ells.

Si voleu consultar la notícia tal i com apareix en el diari, cliqueu aquí.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: