Vés al contingut

Benvingudes i benvinguts a casa!

18/01/2018

Un nou cicle del projecte Acull ha entrat amb força aquest inici d’any. Comencem el 2018 donant la benvinguda als joves: Prassana, la Eliana, en Shahid, l’Omar i en Daniel i a les persones que els acullen: la Lali, la Maria, la Cristina i en Jose, l’Elo i l’Anna i la Cris i en Quique.

Tenim moltes ganes d’explicar-vos el procés que han seguit tant les persones voluntàries com el jovent fins arribar al moment de passar a conviure en una mateixa llar.
Tot just fa pocs dies que els joves han entrat a viure, a la que a partir d’ara serà la seva llar, un moment molt especial que ens ha deixat imatges d’il·lusió.

 

La Maria acull per primera vegada. Ja ha conegut l’Eliana!
La Maria va pensar en acollir arrel d’un viatge a Hondures on va fer de voluntària a un centre de noies. Allà va conèixer una noia que deia que li agradaria venir a Espanya a estudiar. Va pensar que potser ella podria oferir habitatge i suport a alguna jove com ella. Temps enrere va trobar Punt de Referència a internet i coneixia l’Acull, i aquest any s’ha decidit a acollir. La Maria ja ha conegut l’Eliana, una noia de 20 anys originària de Síria, que estudia Odontologia i ha vingut a Barcelona través d’una beca d’estudis de la Fundació Solidaritat UB per a persones refugiades i que provenen de zones de conflicte. Ara mateix porta un any i mig aquí i conviurà amb la Maria fins el mes d’octubre com a mínim.

Acull 3
Un detall de benvinguda que la Maria va preparar a la Eliana, el dia de la seva arribada a casa

 

La Shahid ja conviu amb l’Elo i la seva filla Anna
La motivació principal de l’Elo i l’Anna per acollir és poder oferir l’habitació que tenen buida a casa amb alguna persona que la necessiti. Elles repeteixen l’experiència com a collidores perquè els agrada poder teixir relacions i intercanviar coneixements sobre les diferents vivències de la realitat i cultures. La Shahid té 19 anys i estudia el Grau Superior en producció audiovisual, és originària de Síria, i va venir a Barcelona a través de la mateixa beca que té l’Eliana. Com ella, estarà al projecte acull com a mínim fins el mes d’octubre.

WhatsApp Image 2018-01-20 at 21.23.11

Selfie de la Shahid, l’Elo i l’Anna

 

En Prassana i la Lali, tot un camí per davant
En Prassana és un noi de 19 anys de Sri Lanka, va arribar com a menor escapant d’una situació de conflicte polític molt gran al seu país. Després de l’assassinat del seu pare, la mare i germana van anar a refugiar-se a l’Índia. Ell després de passar per molts països va arribar a Espanya. Ha estat tutelat i actualment vivia rellogat a casa d’una família. Té moltes ganes de millorar l’idioma, d’avançar laboralment. A dia d’avui treballa com a  ajudant de cuina a un restaurant.
La Lali és una dona de vida molt activa, doncs en el seu dia a dia participa de moltes activitats en diverses entitats i sempre s’ha implicat en projectes que li interessen. És una persona acollidora de mena, casa seva sempre ha estat un punt de trobada per moltes persones.  És mare de quatre fills, l’últim fa un mes que va marxar de casa.

acull-2.jpgEn Prassana i la Lali han preparat junts uns pintxos

 

La Cristina, en Jose i en Daniel ja es coneixien

La Cristina i el Jose són una família molt implicada a l’Església Necessitada. Aquesta entitat treballa molt amb col·lectius de cristians perseguits en d’altres països, i és per això que va conèixer al Daniel. És un cas especial d’acull, ja que la família i el jove ja es coneixien d’abans. La Cristina i en Jose són una parella que ha tingut força experiència en acolliment amb nenes del Sàhara, i amb nens del sistema de protecció de Catalunya. Van arribar a Punt perquè el jove els va posar en contacte amb nosaltres. En Daniel té 20 anys, va venir a Barcelona a través del mateix programa de beques de la UB, i aquest any està a 1er d’enginyeria informàtica. Li agrada molt anar en bici afició que comparteix amb el Jose i els seus dos fills.

Allargar els mesos d’acolliment, una continuïtat natural d’una bona relació
A més dels 4 nous casos d’Acull, hi sumem una família que repeteix l’experiència amb el mateix jove: la Cris i en Quique han decidit acollir l’Omar uns mesos més, tots uns veterans!

Ells van començar la convivència el gener de 2017. El pacte d’estada finalitzava a principis de setembre de 2017 i van renovar fins el 30 de setembre de 2018. La Cris i el Quique feia temps que coneixien Punt de Referència i van demanar informació sobre l’acolliment. L’Omar té 19 anys, estudia un PFI d’Administració, és demandant d’asil i és originari del Paquistan. Durant aquest temps, l’Omar ha millorat molt el coneixement i ús de l’idioma, tant castellà com català, ha pogut aprofitar per estudiar, ha conegut molta gent nova, ha ampliat la seva xarxa social a través de la família d’acollida i ha trobat en la Cris i el Quique un suport emocional molt important en seu dia a dia.

Acull 1La família al complet

 

A més a més de totes aquestes persones, 38 famílies han acollit durant els anys que el projecte de Punt de Referència ha estat actiu.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: