Vés al contingut

Endinsa’t a les novetats del projecte més veterà de Punt

17/01/2018

Si coneixes Punt de Referència, segur que has sentit parlar del projecte Referents. 
Referents és el projecte de mentoria amb el que l’entitat va començar treballant ara fa 20 anys i podem dir que continua en plena forma. Durant aquest temps s’ha mantingut la fórmula d’èxit del programa que fins a dia d’avui (després de 38 grups de Referents) ha aconseguit generar multitud de vincles entre les persones voluntàries i el jovent sota la supervisió i seguiment de les tècniques de l’entitat.

Aquest objectiu no és senzill d’aconseguir i requereix un treball previ important en el qual totes les parts han d’estar implicades: cal conèixer bé la situació del/la jove i de la persona voluntària, formar a aquesta segona i finalment assignar-los com a nova relació jove-referent (en cas que les dues siguin compatibles).

Una vegada jove i referent s’han conegut, el projecte contempla un plaç mínim de 6 mesos en què aquest vincle va creixent, acompanyat de la mirada analítica de les tècniques de Punt de Referència. El fet que treballem amb molt jovent i moltes persones mentores fa que cada relació de Referents tingui les seves pròpies característiques i complexitats, per aquest motiu hem incorporat les següents eines de treball a les darreres edicions de Referents:

Messagenes i Referents 2.0
Són les dues eines de comunicació entre mentor/a i tècnica per aconseguir un seguiment més complet un cop iniciada la relació de mentoria (Messagenes) i a la finalització d’aquesta (Referents 2.0).

sin-tc3adtulo1.jpg

Messagenes és un web/forum que recull les experiències de les trobades jove – referent i la valoració d’aquestes per part del/la referent. L’espai els permet compartir també amb la resta de mentors/es i la seva tècnica, com va evolucionant la relació, els dubtes que els van sorgint i les idees d’activitats que recomanen als seus companys referents. Messagenes és doncs una eina de comunicació multidireccional que es suma al seguiment presencial habitual del projecte.

Referents 2.0 neix com a resposta a l’evidència que moltes relacions, de forma natural, es prolonguen en el temps passats els 6 mesos de formar part del projecte Referents.
Referents 2.0 són trobades puntuals organitzades per les tècniques del projecte, 3 cops l’any, on es reagrupen joves i referents d’edicions anteriors, i els recuperem com a subjectes actius en el projecte amb tres objectius: mantenir el contacte, conèixer com ha evolucionat la relació un cop finalitzat el projecte i oferir-los suport per a poder continuar, i escoltar les seves propostes de millora de cara a les edicions actuals de Referents.
Tothom qui conegui el projecte hi tindrà molt a dir.

Sin títuloDarrera trobada Referents 2.0

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: