Vés al contingut

L’èxit de Referents es troba en parelles com la d’en Hamza i en Joan

01/12/2017

En Hamza i en Joan són una parella del programa Referents. La seva relació està en plena forma i han tingut  ganes d’explicar-nos-la per escrit. Ens ha agradat molt, segur que a vosaltres també!

____________________________________________________________________________________________

Joan (Referent): Conèixer Punt de Referència ha estat un punt d’inflexió a la meva vida.
Primer de tot per haver conegut unes bellíssimes persones implicades en aquesta tasca tan delicada i complexa. I dic complexa perquè, ja en les sessions de formació, vaig adonar-me dels múltiples aspectes que s’han de tenir en compte en la relació referent/referit. En segon lloc, perquè he passat de pensar que seria un servei altruista a agrair enormement tot el que he rebut, que és més i molt. En tercer lloc, pel repte que suposava, ja que els inicis amb el meu referit no van ser fàcils, sobretot per la dificultat en la comunicació, en no expressar-se i entendre massa el castellà i en comprovar la naturalesa de la seva situació. D’entrada vaig prioritzar el facilitar la comunicació ajudant-lo en l’aprenentatge del castellà, fent-lo soci d’una biblioteca, buscant lectures adequades,… Entre això, l’espavilat que és i com és, puc afirmar que ara la comunicació és molt mès fluida i entenedora. Fet importantíssim perquè ha millorat la relació i comprensió entre els dos. Hi ha hagut moments especialment durs, sobretot en la tramitació de la documentació, també en la relació amb alguns companys de pis,…Però he constatat que el meu referent és una molt bona persona, responsable i amb ganes de sortir-se’n; fets que han facilitat enormement el meu acompanyament. I dic acompanyament, perquè per a mi és justament la tasca clau del referent: escoltar-lo, fer-li costat, preocupar-te pel que l’amoïna, saber que sempre i per a tot pot comptar amb tu, compartir,… I després de 7 mesos ja puc dir que la nostra relació és més igualitària, en el sentit que també participa de les meves preocupacions, il·lusions,…en definitiva que mantenim una sòlida amistat!!! I això no té preu!!! I en quart lloc vull destacar també, la importància de les sessions amb els altres referents: poder compartir els dubtes, gaudir dels progressos, saber que tens algú que et comprendrà perquè està vivint la mateixa experiència,…tot això és bàsic, imprescindible i entranyable. Moltes gràcies a tots/es pel que m’heu fet créixer com a persona!!!

Hamza (Referit): El Joan és el meu Referent. El vaig conèixer per Punt de Referència. És una gran persona per a mi. És una persona molt estimada. No el coneixia abans però ara el conec bé. Quan ens hem trobat ell m’ha ensenyat a aprendre el castellà i el català i m’ha ajudat a saber coses que abans no sabia, a conèixer la ciutat… Té confiança en mi i jo també tinc confiança amb ell. Em tractra com una persona de la seva família i em porta amb ell a on viu, a la Festa Major del seu proble, i a conèixer la seva família i persones noves. Quan estic amb ell sento que estic amb la meva família. Ara és una persona molt important i molt estimada per mi. 

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: