Skip to content

Mentoria + Fotografia = GR 16-18

09/03/2017

Els dimarts entre les 17h i les 19h desenfundem les càmeres i comencem! Tenim aquest moment de la setmana per gaudir de la mentoria a través de la fotografia.

Des del mes de febrer, mentors i joves d’entre 15 i 17 anys participen en aquestes sessions, que ja estan recollint els primers fruits: les sessions grupals d’aprenentatge de fotografia que s’han realitzat els aporten una nova manera d’aprendre en grup, un espai segur on conèixer a altres joves tutelats i compartir interessos, un lloc on conèixer adults, i l’oportunitat de compartir projectes i motivacions.

Què i com?

En la quotidianitat dels joves tutelats i en les relacions que estableixen la imatge té un paper central, sent també una de les seves motivacions. A més a més la fotografia permet treballar una nova forma de mentoria que desenvolupa un rol molt important pels joves.

Els dimarts a l’Espai Boca Nord, la Fundació Photographic Social Vision i Punt de Referència promouen l’aprenentatge entre els mentors i els joves de les tècniques fotogràfiques i les següents temàtiques:

  • Bloc 1: Del Selfie al Retrat
  • Bloc 2: La joventut des de la joventut
  • Bloc 3: Les xarxes socials online i off line
  • Bloc 4: El procés creatiu

En aquestes sessions, l’aprenentatge de la fotografia facilita el coneixement i contacte entre jove i mentor, en grups de mentoria de 2 joves per mentor. L’aprenentatge conjunt esdevé un vehicle per a la creació i construcció de vincles de confiança.
Tot el procés de mentoria és supervisat per la tècnica del projecte, que treballa per tal que el projecte vagi ampliant-se al llarg de l’any 2017, i pugui acabar culminant en un projecte fotogràfic conjunt.

Una imatge val més que…

L’interès dels nois per la fotografia permet una nova manera de treballar les seves competències: la comunicació, les relacions interpersonals, la gestió de les emocions, l’adaptabilitat, l’autonomia i la presa de decisions, entre d’altres:

La fotografia és una eina d’auto-coneixement i expressió conscient que no passa exclusivament per l’intercanvi verbal, i per tant obre una altra porta comunicativa molt apropiada a les necessitats dels joves. A més a més, l’art de la fotografia desenvolupa habilitats com la paciència, la cooperació, la creativitat i la disciplina i el pensament crític, unes capacitats que enforteixen la seguretat d’un mateix si es troba en un moment delicat.

Els estudis sobre mentoria (Rhodes, 2002, pàg. 40-41) apunten que participar d’aquest tipus de relacions facilita la comunicació i confiança envers els pares o cuidadors principals. Aquests canvis positius tenen un impacte en aspectes rellevants del desenvolupament del jovent participant, com és l’augment de l’auto-estima, la gestió emocional i la capacitat per fer front a reptes, tant educatius com vitals.

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: