Skip to content

La Mentoria Laboral arriba a Punt

27/02/2017

Punt de Referència estrena  una nova línia d’intervenció social pels joves en risc d’exclusió. Un nou projecte de mentoria social focalitzat a la inclusió laboral: MentorHabilitats

MentorHabilitats

MentorHabilitats és un programa en xarxa que compta amb la col·laboració de Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Marianao i Fundació Exit i és coordinat per la Coordinadora de Mentoria Social.  Sota el nom #MentorHabilitats arrenca el programa pilot de mentoria laboral que es desenvoluparà amb el suport dels voluntaris amb l’objectiu de millorar la ocupabilitat dels joves, un factor que pot determinar el seu risc de vulnerabilitat social.

Des de l’inici de la crisi, la taxa d’infants i joves en situació de pobresa ha augmentat un terç i la taxa d’activitat juvenil ha baixat un 10%. El projecte serà un primer model a partir del qual s’elaborarà una metodologia contrastada i innovadora que pugui ser replicada en el futur, a partir de l’experiència conjunta de les cinc entitats.

El projecte compta amb tres pilars: una formació pels i les joves per tal de millorar les seves competències transversals, la relació de mentoria –a través activitats dirigides de mentoria i trobades u a u- i un seguiment professional de l’itinerari ocupacional dels i les joves.

Les persones mentores guien i donen recolzament a joves en la seva recerca de feina, però també els ajudaran a millorar la seva ocupabilitat a llarg termini, a través de la construcció d’un vincle de confiança: augment la seva xarxa social, proporcionant-los suport emocional i treballant per la millora de competències transversals.

MentorHabilitats permet als joves identificar les seves capacitats, millorar la seva comunicació,  treballar les relacions i les xarxes de contactes i tot això enmarcat en la situació del mercat laboral actual.

T’agradaria ser mentor laboral? envia un email a voluntariat@puntdereferencia.org
Per a més informació sobre el programa, podeu descarregar el díptic aquí.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: