Skip to content

Punt de Referència a les II JORNADES d’exclusió i discapacitat, a les Palmes

16/12/2016

L’associació Punt de Referència, de la mà de la mentora i membre de la junta Carmen Netzel, vam participar el passat 30 de novembre a les segones jornades d’exclusió i discapacitat organitzades per Plena Inclusión Canarias.

Punt de Referència erem una de les entitats convidades a fer una ponència sobre el nostre projecte Referents de mentoria social, juntament amb la Fundació APOCOR de Madrid, que treballa la identitat de la dona com a punt de partida de totes les actuacions. A partir d’aquesta identitat, que sol negar-se a les dones discapacitades, els ajuden a obrir les possibilitats de realitzar-se com a dones i mares.

Durant la sessió, agafant les aliances com a fil conductor de les jornades, es van presentar quatre experiències d’entitats locals de les illes canàries: ADISLAN, Mensajeros de la Paz, SINPROMI, la Dirección General Protección Infancia y Familia i Plena Inclusión Canarias.

Posteriorment es va passar a donar veu als testimonis de les entitats abans presentades, Des de la historia d’ADISLAN explicada de la mà del Jorge i l’Ángel, psicòleg i persona que li ha fet de recolzament, un referent que a través de la confiança que ha ajudat al Jorge a canviar hàbits i avançar. Passant per l’experiència del David i el Taylor, jove amb discapacitat i amb una família amb discapacitats, de Plena Inclusión Canàries, que ens van mostrar com n’eren d’importants els trucs per saber abordar situacions que desestabilitzen, i la figura d’un germà que actua com a guia de la vida familiar. I l’experiència vital de la Patricia, que va ser mare adolescent amb 14 anys i amb discapacitat, explicada de la mà dels seus educadors, fins a l’experiència de les dones d’APOCOR.

Una experiència enriquidora que ens ha mostrat com n’és d’important l’acompanyament de les persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social, com n’és d’important tenir algú que et guiï, que et mostri trucs, que t’acompanyi i et faci de referent en els moments clau o difícils de la vida.  

 

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: