Skip to content

La importància de l’alfabetització digital dels joves extutelats i en risc d’exclusió social

07/11/2016

Una cosa tan òbvia com demanar cita prèvia per a renovar-se el DNI o buscar pis o feina per internet pot resultar de difícil accés per als joves extutelats. Si bé pertanyen a una generació molt digitalitzada, que coneix perfectament el funcionament d’un telèfon mòbil,per la seva situació no disposen de l’accessibilitat a un ordinador amb connexió a internet sempre que ho requereixin, ni saben com aprofitar adequadament les oportunitats que les noves tecnologies els poden oferir per tal de garantir les seves necessitats d’emancipació. Aquesta emancipació passa perquè la seva trajectòria educativa i la seva inserció laboral sigui satisfactòria, i això actualment va de la mà de gestions quotidianes relacionades amb les noves tecnologies.

Projecte Trajecte

Arran d’aquesta situació sorgeix, des de Punt de Referència, el projecte Tr@jecte per a l’alfabetització digital de joves extutelats i en risc d’exclusió social. Per tal de poder finançar-lo, divendres passat vàrem rebre, de la mà del director de l’oficina de la Pl. Sant Agustí de La Caixa, Daniel Sebastià, un ajut econòmic per a les inversions en equipament informàtic pel projecte Tr@jecte.

Aquest projecte no només contempla l’equipament d’un espai de treball amb ordinadors amb accés a internet, impressora i projector, sinó que pretén amb el suport d’una educadora i dels voluntaris i mentors per tal d’ajudar a aquests joves a millorar les seves habilitats amb l’ús de les noves tecnologies. El suport d’aquests voluntaris serà bàsic pel bon acompanyament d’aquests joves en el seu procés d’emancipació digital, ja que esdevindran una peça clau en el seu procés d’aprenentatge cap a l’autonomia digital d’aquests joves i funcionaran com a persones de referència amb la qual podran comptar quan hagin de fer qualsevol tràmit digital.

Moltes gràcies per comptar amb el vostre ajut un any més.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: