Skip to content

Un munt d’oportunitats per Referents al Fòrum Europeu de Mentoria!

22/03/2016

20160318 Szilvia Simon (2)La setmana passada, del 16 al 18 d’abril, es va celebrar el European Mentoring Summit (Fòrum Europeu de Mentoria) on vam participar des de Punt de Referència. El fòrum va ser el punt de partida del Centre Europeu de Recerca en Mentoria basada en les evidències (European Center for Evidence-Based Mentoring),  i va estar ple d’oportunitats per tots els projectes, que com nosaltres, hi vam participar!

Oportunitats d’aprenentatge sobre la mentoria com a eina d’intervenció social. De les conclusions de les recerques presentades, ens enduem quatre frases clau:

  • La clau en l’impacte dels projectes de mentoria per infants i joves són la qualitat de les relacions i la seva durada.
  • El factor que té més importància a l’hora de fer l’assignació de parelles és els interessos comuns.
  • El desenvolupament personal és més efectiu si ens focalitzem en les fortaleses.
  • Seleccionem els mentors i mentores perquè creiem que són aquelles persones disponibles o les millors pels nostres projectes? La selecció té una alta incidència en la qualitat de la relació de mentoria: no s’hi han d’escatimar esforços!

D’aquí uns dies es podran consultar les presentacions a: http://www.europeanmentoringsummit.nl/

Oportunitats per presentar i conèixer bones pràctiques de mentoria de qui aprendre. Vam ser una de les bones pràctiques seleccionades per presentar durant el fòrum. Les persones assistents van valorar molt positivament el projecte presentat i el fet que compartíssim, obertament, aspectes clau de la selecció i la formació de mentors. Els assistents ens van demanar seguir en contacte per tal d’aprofundir més en aquests i altres aspectes del nostre projecte que els van semblar molt interessants. De les experiències de mentoria que vam poder conèixer destaquem el projectes alemanys on mentors i mentorats són d’origen migrat, projectes danesos per a nens i nenes en situació de tutela i projectes belgues impulsats per organismes públics i privats, per afavorir la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat social.

Oportunitats per formar part de la Xarxa Europea d’Aprenentatge sobre Programes de Mentoria per persones Migrades. Va ser la primera d’una sèrie d’activitats que es duran a terme durant el 2016 i 2017 entre 10 entitats que desenvolupen projectes de mentoria arreu d’Europa, promoguda per la Fundació King Baudouin.

Durant la sessió de treball vam poder conèixer-nos i decidir les línies de treball que voldríem compartir. Principalment, poder millorar l’avaluació dels impactes dels projectes de mentoria per persones migrants; i elaborar estratègies conjuntes per fer front a reptes col·lectius, com l’acollida de persones refugiades i la riquesa que aporta la diversitat dels processos migratoris.

Oportunitats per teixir xarxa i idear nous projectes a nivell europeu. Els espais formals i informals dels que va constar el fòrum, van sembrar la llavor d’una Xarxa Europea de Mentoria, des de la qual compartir inquietuds i impulsar propostes en comú. Esperem poder-vos-les explicar ben aviat!

Com heu vist, un munt d’oportunitats que han culminat en línies de treball per teixir xarxa entre entitats i crear coneixement a nivell de recerca, amb l’objectiu de millorar la qualitat dels projecte de mentoria a Europa.

Una oportunitat de millorar des de les xarxes globals els projectes de mentoria nivell local!

Dank u wel Friesland!!!

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: