Skip to content

Després de la trobada Anual 2015…

17/06/2015

Aquí teniu un resum en imatges del que va ser la Trobada. Des del bloc volem agrair especialment al Bito per les seves fotos, als Guitar’s Storm per la seva música, als cuiners pels seus pastissos i a tots els que vau ser-hi!!!!

Us deixem amb el text que va llegir el Juanjo Ortega,..

18+1 cites per celebrar 18 anys de Punt de Referència.

Del llibre “Pensar no fa mal” de Teresa Franquesa

Cita 1. Les coses importants no són coses (Anònim)

Fa uns vint anys una noia extutelada va ser entrevistada a televisió. Va explicar que, quan va complir 18 anys i va abandonar el sistema de tutela, els programes públics només li oferien un suport basat en recursos materials i un acompanyament professional. En canvi, el que ella més necessitava era sentir-se acompanyada per algú. Se sentia sola. Tenia por. Cita 2. La por no és més que la falta d’amor (Joan Margarit)

Per donar resposta a la solitud dels joves extutelats, la mateixa jove i un grup de persones van idear l’embrió del programa Referents. Naixia Punt de Referència i d’això en fa 18 anys.

Cita 3. Si vols resultats diferents, no facis sempre el mateix (Albert Einstein)

Referents és un programa de mentoria social innovador, basat en facilitar relacions de confiança entre una persona voluntària i un jove. En aquesta relació el voluntari no jutja el jove, tan sols l’escolta, l’orienta, l’acompanya. CITA 4 No jutgis la trajectòria de ningú si tu no has fet el seu viatge (Anònim) I de l’altra part, el jove mira de treure el màxim profit d’una persona que no li resoldrà la vida però que li oferirà un nou espai social, la seva confiança, estimació… en definitiva, una nova motxilla carregada d’oportunitats que caldrà saber aprofitar. CITA 5 La vida no consisteix en tenir bones cartes, sinó en jugar-les bé (Josh Billing)

Els joves sou els grans protagonistes de Punt i els responsables de la construcció del vostre futur. Participar al programa Referents és incorporar una nova estratègia en el vostre projecte de vida autònoma. Sou emprenedors de la vida. CITA 6 hi ha una cosa pitjor que fracassar: no haver intentat res (Franklin D. Roosvelt). I amb 18 anys, també sou valents: heu decidit confiar en l’entitat i en un desconegut, obrint-li la porta de la vostra vida amb generositat i heu pres una de les decisions més importants: deixar enrere el passat i mirar cap endavant. Cita 7. Fixa els teus ulls cap endavant en el que pots fer, no cap enrere en el que no pots canviar (Tom Clancy). Per això vau venir a Punt confiant en trobar algú que us allunyés del risc de la solitud. Aquests, són els voluntaris.

Cita 8. Algunes persones miren el món i diuen: per què? Altres miren el món i diuen: perquè no? (George Bernard Shaw)

Els voluntaris sou l’essència de Punt, la naturalesa mateixa de l’entitat, la seva raó de ser. Sou persones honestes amb els vostres valors, i per això sou aquí. CITA 9 Si no actues com penses, acabaràs pensant com actues (Pascal). No sou expertes en el que us demanem, però sou excel·lents en el més fonamental: sou bona gent CITA 10 El nostre progrés moral es mesura per la nostra capacitat de compartir el sofriment de l’altre i la joia de cadascú (George Eliot). Punt de Referència exigeix  un voluntariat intens, del tot o res, i complexe, que us generarà dubtes constants; dubtes que l’equip tècnic agraeix a cada trobada. CITA 11 El dubte és un dels noms de la intel·ligència (Jorge Luis Borges)

Quan joves i voluntaris us coneixeu i passeu de la física del primer contacte a la química de la relació més profunda, és quan es produeix la màgia de la mentoria, una màgia basada en trucs tan bàsics i econòmics com humans:

CITA 12 L’amistat duplica les alegries i divideix les angoixes a la meitat (Anònim)

CITA 13 Un somriure costa menys que l’electricitat i fa més llum (Proverbi escocès)

CITA 14 Una de les millors maneres de persuadir els altres és escoltar-los (Dean Rusk)

CITA 15 Necessitem 4 abraçades al dia per sobreviure, 8 abraçades al dia per mantenir-nos, 12 abraçades al dia per créixer (Virginia Satir)

Amistat, somriure, escoltar i moltes abraçades. Això és acompanyar. I d’aquest acompanyament tots, joves i voluntaris, en traieu el vostre botí personal, tant dels èxits com dels fracassos. CITA 16 Cada cop que caiguis, recull alguna cosa (Oswald Avery).

I no puc acabar sense recordar el paper de les professionals. Treballadores compromeses més enllà de les obligacions laborals i creatives molt per sobre de la formació rebuda. CITA 17 La inspiració existeix, però t’ha de trobar treballant (Pablo Picasso). En aquests 18 anys han treballat molt dur i sota condicions molt complicades. I gràcies a això, podem dir que tenim un grandíssim equip. CITA 18 Cap mar en calma ha fet expert un mariner (Anònim)

Joves, voluntaris, professionals i amics, felicitats a tots per fer possibles aquests 18 anys. I com que no hi ha aniversari sense regal, us convido a seguir fent créixer aquest projecte molts més anys amb una darrera cita: CITA DE REGAL No us dic que serà fàcil, tan sols que valdrà la pena (Anònim).

Juanjo Ortega, President de Punt de Referència.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: