Skip to content

Barcelona Capital Europea del Voluntariat 2014

15/01/2014

Benvolguts lectors i lectores del Corda Fluixa,

Estrenem el 2014 contents de saber que Barcleona ha estat escollida capital del voluntariat per enguany. Aquí us deixem un article de reflexió en motiu d’aquesta elecció de capitalitat europea, escrit per en Jaume Comellas, periodista de professió i voluntari veterà de l’entitat.

 

VOLUNTARIAT  I  ONGS A LA  CRUÏLLA  D’UN MOMENT  COMPLEXE

Punt de referència 1.–   L’Ajuntament de Barcelona comunica oficialment a Punt de Referència, que la nostra ciutat ha estat escollida Capital Europea del Voluntariat per aquest anys 2014.

Punt de referència 2.– En una reunió de voluntaris d’una important instància dedicada a l’atenció de la pobresa, algú certifica: “El nostre èxit és el testimoni exacte del fracàs de la nostra societat”.

Punt de referència 3.– El Hadj Mamadou Moussa, activista en el camp del  desenvolupament social al seu país, Mauritània a l’àmbit de l’agricultura, diu en un reportatge publicat a El País (7 gener d’enguany):  “Si donem menjar, les famílies  es queden amb els braços plegats i diuen: “Dóna’m, dóna’m, dóna’m” i no surten de la pobresa encara que posseeixin la terra”.

Punt de referència 4–  El meu amic Antoni Dalmau, militant i en el seu temps destacat dirigent del PSC, ex president de la Diputació de Barcelona, d’ideologia  convencionalment progressista, en un llunyà article publicat a El Punt/Avui, llençà un dur al·legat contra les ONG i el seu  funcionament sense especificar noms i sense diferenciació de  tipologies, en una visió generalista i generalitzadora argumentalment impecable des del seu criteri

És fàcil d’imaginar-se que el lector que tingui la bona voluntat de continuar llegint aquest escrit es deu trobar en un cert estat de confusió atesa la heterogeneïtat de les referències que acabo d’exposar. Però tanmateix crec que aquest estat de confusió constitueix una imatge precisa del moment que es viu, ara mateix, en el camp de l’atenció als desvalguts des d’instàncies privades i de la cobertura dels buits peremptoris d’atenció a les persones expulsades del sistema…

Llegir més aquí: Voluntariat i ONG a la cruïlla d’un moment complexe

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: