Skip to content

Joves extutelats de Castilla-La Mancha lluiten per salvar el programa d’autonomia personal

28/12/2012

Mitjançant una carta, la Consejería de Sanidad y Asuntos Sociales ha informat als joves majors de 18 anys que reben ajuts, que el programa d’Autonomia Personal finalitza el proper 31 de desembre.

Els mateixos joves han iniciat una campanya per difondre la seva situació i cercar el suport de la societat.

A partir del proper 1 de gener, 250 joves participants en el Programa d’Automia Personal de Castilla-La Mancha deixaran de percebre els ajuts econòmics i el suport per part d’educadors socials. Es tracta de joves extutelats, que en complir la majoria d’edat, surten dels pisos d’acollida on han viscut part de la seva infantesa. Els programes d’Autonomia Personal són un ajut fonamental perquè aquests joves disposin d’un mínim d’estabilitat econòmica -per mínima que sigui- i suport professional, per seguir construïnt el seu futur.

La situació d’aquests joves és molt fràgil, tot i els ajuts que perceben. Per això, la finalització d’aquest programa significa condemnar-los a l’exclusió social. Cal recordar que els joves extutelats no ho són per la seva voluntat ni com a conseqüència d’actes de delinqüència. Simplement són joves que, quan eren menors d’edat van perdre els lligams familiars i l’administració, en compliment de la llei, va assumir la seva tutela.

En els següents videos, noies i nois afectats expliquen la seva situació.
També han creat un bloc de la campanya, que podeu consultar en el següent enllaç.
Finalment, han iniciat una recollida de signatures per reclamar solucions al govern autonòmic. Podeu consultar la seva demanda i us animem a participar-hi, clicant aquí.
Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: