Skip to content

Elevat índex de satisfacció en el concert “La música de les llums”

21/10/2011

En un moment de crisi econòmica generalitzada com el que  ens trobem, en el que conflueixen i es concatenen components de molt diversa índole, la necessitat d’objectivació de paràmetres  comporta un protagonisme acusat dels anomenats índexs, o sigui referents fiables, que en la seva varietat abastin la complexa problemàtica social que ens envolta.

Aquest exordi pot semblar molt confús però a la fi es concreta fàcilment. A partir d’índexs molt consolidats, com els d’índole més estrictament econòmica –creixement, solvència financera, etcètera- n’apareixen d’altres menys mesurables i tanmateix no menys importants com és el que ens ocuparà: el de satisfacció, concepte que cal acceptar de manera àmplia i que alhora és ben entenedor.

El concert que amb el títol de “La Música de les llums” va promoure Punt de Referència el dia 3 d’octubre al Teatre Romea pot definir-se o sintetitzar-se en l’elevat índex de satisfacció que va produir en la  numèricament considerable afluència d’espectadors que la van gaudir.

Aquest índex , cada vegada més emprat per sociòlegs, economistes i altres estudiosos i analitzadors de la realitat social, es va fer palès a tot el llarg d’un esdeveniment que va tenir en la música maçònica de Mozart el seu fil conductor,  agombolada per l’esplèndida manera com  la van fer viva els seus intèrprets.

Certament que l’obra de Mozart constitueix en si mateixa un gran reclam i especialment la vocal, d’un atractiu únic. A més amb l’al•licient sobreafegit i cabdal d’una segona part dedicada gairebé tota ella a la seva òpera més esplèndida, -La  flauta màgica-:  segurament també la més substant, malgrat, o potser gràcies, a un argument deliciós, colorista, enjogassat i amb tot transcendent.

I com a eix protagonista en el pla interpretatiu la figura de la soprano barcelonina Begoña Alberdi, una de les veus més importants de la lírica femenina catalana del moment, que va tenir una presència gairebé exhaustiva al llarg del concert, elevant amb el seu art el gruix mitjà  d’un equip – vocal i instrumental,- que de  manera genèrica va assolir un notable nivell qualitatiu.

Quan el  duet de baix i soprano Von deiner Güt de La Creació de Haydn –un altre compositor/reclam-, va posar fi formalment al concert, el públic posat unànimement dempeus va manifestar amb tota contundència aquell elevat índex de satisfacció a que ens referíem al principi.  Índex que no va disminuir pas –tot el contrari-, quan a la propina la Coralberdi, solistes  i conjunt instrumental –esplèndid en tot moment-, va oferir l’espectacular Himne de l’alegria que clou la Novena Simfonia de Beethoven, a la fi del qual tots els intèrprets van rebre  els darrers  aplaudiments de la vetllada:  els tenors Albert Castells, Lluc Bosque –aquest també director de la coral-,  Marcel Schwichtenberg, els baixos Josep Ferrer, i Miquel Ángel Dionís, piano i direcció musical; i, no cal dir-ho, Begoña Alberdi. Final entusiasta per a un acte que havia tingut altres atractius com la presentació en forma de tertúlia que va dirigir el conegut actor Mingo Ràfols amb  tres nois Referents i un membre d’un pis assistit de Punt de Referència.

Hom va comptar amb el suport del Suprem  Consell Maçònic d’Espanya en la commemoració del seu Bicentenari i així mateix de l’Ajuntament d’Alella, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Romea.

Per a Punt de Referència aquesta ha estat el segon esdeveniment bastit damunt un espectacle –l’anterior va ser una actuació intrínsecament màgica del MagLari al Teatre Borràs-,  fet que ha servit també per a projectar el “qui és qui”  i la tasca de l’associació. A redós d’aquest concert Punt de Referència ha aconseguit un important ressò mediàtic, en espais, ja sigui en mitjans escrits o audiovisuals,  autènticament privilegiats. S’ha fet conèixer més, s’ha fet més present a la societat catalana i ha projectat més els valors de la seva tasca

Definitivament aquest ha estat el gran atot, el gran èxit, d’una autèntica celebració i festa de tota la família  “Referent”.

Un èxit, que és just compartir amb tots els que ens heu acompanyat en aquest concert.

Jaume Comellas (voluntari de Punt de Referència)

Públic assistent al concert: 324 persones  | Recaptació neta: 6.297,54 Eur
Des de Punt de Referència agraïm al públic la seva participació i al Suprem  Consell Maçònic d’Espanya, l’Ajuntament d’Alella, la Fundació Ferrer i Guàrdia, la Fundació Romea, la Begoña Alberdi, a tots els músics i cantaires del Coralberdi i a la resta de persones que han col·laborat per fer possible aquest acte, per la seva generositat. Gràcies a tots i a totes!

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: