Skip to content

Presentem la campanya “El meu referent” per difondre l’acompanyament com a eina de suport als joves extutelats

24/01/2011

La campanya és una crida per captar nous voluntaris que vulguin exercir el rol de referents amb joves en situació de risc social que, en cumplir la majoria d’edat, surten dels sistemes de protecció de menors.

El Mag Lari, la Roser Cadevila i el Tomàs Molina, entre d’altres personatges populars, donen suport a la campanya explicant-hi qui els va donar suport en les seves carreres professionals.

El Mag Lari deu part del seu èxit al recolzament que va rebre per part d’una persona quan tot just començava la seva trajectòria en el món de l’espectacle. Aquesta persona va ser l’actor i empresari del teatre Ramón Teixidor, que va exercir de mentor d’un jove Mag Lari quan aquest actuava al Teatre Llantiol.  Segons el conegut showman, en Ramón Teixidor  “va ser un referent no només professionalment, sinó també com a persona”. Un referent  és una “persona generosa que sense coneixe’t t’ho dona tot”, diu el mag.

 Aquesta vivència està recollida en el bloc de la campanya El meu referent impulsada per l’Associació Punt de Referència per reconéixer el treball voluntari de persones que, de manera altruïsta, s’ofereixen per acompanyar unes altres en moments de creixement personal o professional.

Si bé “tots necessitem referents, persones en les que recolzar-nos”, com comenta la il·lustradora Roser Capdevila, les persones en situació de risc social encara les necessiten més. Aquesta necessitat l’expressen molt clarament els joves extutelats, nois i noies que, en complir els 18 anys, surten del sistema de protecció de menors i han d’enfrontar-se tots sols al repte de l’emancipació com a persones adultes. Sense suport familiar i en un moment de gran solitud, disposar d’una persona que els acompanyi en el dia a dia i els ajudi a establir ponts amb la societat els és de vital importància. Com diu en Pep Parés –president d’Aministia Internacional a Catalunya i director de la cursa Pirena-, un referent t’ofereix “obertura cap el món”.

Altres personatges coneguts, com el meteoròleg Tomàs Molina o la investigadora Anna Veiga, voluntaris de l’Associació Punt de Referència i joves extutelats expliquen també les seves experiències en un bloc que vol ser una crida a la participació. En aquests moments, molts joves necessiten de persones que, simplement, els ofereixin una part del seu temps per estar amb ells i, així, sentir-se acompanyats.

La Loubna El Jbary, una jove marroquina que va arribar a Catalunya sent menor d’edat, explica que per a ella la seva referent –una voluntària de Punt de Referència- és “com una germana gran, que l’ajuda molt, sempre està al meu costat quan la necessito i em dóna consells” . Integrar-se millor a la societat, veure més clar el seu futur… és així com els voluntaris referents ajuden a aquests joves a integrar-se a una societat i una cultura diferent a la seva d’origen, a aprendre una nova llengua o a veure més clar el futur, com diu el jove Abderrahim Ed Daqqoun, un noi marroquí que va viure durant 8 mesos acollit en una família catalana també voluntària de l’entitat. 

El meu referent és també l’aportació de l’Associació Punt de Referència per celebrar l’Any Europeu del Voluntariat i així difondre i reinvindicar el treball dels seus voluntaris. La campanya es centra en un bloc que convida a la participació de tothom per compartir-hi experiències.

Us convidem a tots i totes a participar-hi explicant les vostres experiències o fent-vos voluntaris del programa de Referents!

Cliqueu aquí per veure el bloc de la campanya.

Anuncis
One Comment leave one →
 1. Jalal permalink
  24/01/2011 19:09

  Hola a totes,

  Avui he vist els videos i m’han agradat moltissim,

  Espero de tot cor que aquesta campanya tingui molt exit,

  JALAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: