Skip to content

Punt de Referència, guanyadora d’un premi Acció 21 de l’Ajuntament de Barcelona

14/12/2010

Els premis Acció 21 els convoca el Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat amb l’objectiu d’estimular iniciatives d’acció dels diferents col·lectius ciutadans, que suposin una contribució efectiva a l’assoliment dels objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, del qual Punt de Referència és signant. La convocatòria d’aquests premis s’emmarca en l’Agenda 21 de Barcelona, un programa d’actuacions que suma els compromisos del govern local així com els de més de 350 organitzacions cíviques de la ciutat i de la ciutadania.

Enguany s’han atorgat 5 premis entre els 41 iniciatives presentades. La iniciativa premiada presentada per Punt de Referència és “El Trampolí, un pis assistit sostenible”.

Els pissos assistits són entorns educatius destinats a millorar habilitats dels joves que els facin més planer el seu salt a l’emancipació. Són també entorns ideals per a la sensibilització ambiental. El projecte presentat té per objectiu treballar amb aquests joves per a que siguin responsables amb el medi ambient i amb la societat. Amb aquesta proposta pretenem introduir la cultura de la sostenibilitat en els joves, promovent un bon ús dels recursos i potenciant les seves relacions socials. 

Dels 10 objectius en els que s’estructura el Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat-Agenda 21 de Barcelona, el projecte “El Trampolí, un pis assistit sostenible” contribuirà a progressar en els següents objectius:

Objectiu 5. Preservar els recursos naturals i promoure l’ús de recursos renovables.

Reduir el consum d’aigua, fomentar un consum responsable, utilitzar bosses de paper o de roba i no de plàstic, reduir embalatges. Es tracta d’adquirir hàbits quotidians d’estalvi d’aigua, energia i bones pràctiques de compra. 

Objectiu 6. Reduir la producció de residus i fomentar la reutilització i el reciclatge.

El millor residu és el que no es produeix. S’ha de minimitzar tant com es pugui si volem protegir l’entorn natural i la qualitat de vida. S’ha de fer recollida selectiva i reciclatge i fomentar la participació de tothom.

Objectiu 7. Augmentar la cohesió social, enfortint els mecanismes d’equitat i participació.

Una societat sostenible ha de ser una comunitat cohesionada, en què tothom pugui participar del progrés econòmic i social en condicions d’igualtat. Cal afrontar la precarietat laboral, l’envelliment de la població, el problema d’habitatge o la integració de la immigració.

Objectiu 9. Progressar en la cultura de la sostenibilitat mitjançant l’educació i la comunicació ambiental.

Aprendre a viure bé amb menys recursos i menys impacte per crear una nova cultura sostenible amb la participació activa de tota la societat.

El premi, que es lliurarà durant durant la convenció de signants de l’Agenda 21 que es realitzarà el proper mes de gener de 2011, té una dotació econòmica de 6.000 euros. Aquest ajut ens permetrà implementar les actuacions previstes en el projecte.

Anuncis
2 comentaris leave one →
  1. Irene Cañellas permalink
    17/12/2010 09:49

    Felicitats per un bon projecte i l’excel·lent equip que el fa possible. El premi us el mereixeu!!

  2. Patri permalink
    16/12/2010 10:07

    Enhorabona! El projecte s’ho mereix!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: