Skip to content

Dia Mundial de les Persones Refugiades

22/06/2010

El dia 20 de Juny va commemorar-se arreu el Dia de les Persones Refugiades, una realitat present tot l’any, però poc visible per la major part de la ciutadania.

Lectura del Manifest.

Ahir, dia 21 va tenir lloc l’acte institucional a Barcelona, organitzat per l’ Ajuntament amb la col·laboració de la Secretaria per a la Immigració i promogut per nombroses entitats que treballen a la nostra ciutat amb persones refugiades. En l’acte, presentat per la periodista i corresponsal de guerra Rosa Maria Calaf,  van prendre especial relleu el testimoni de dues refugiades, l’Amèlia i la Fàtima.

El testimoni de l’Amèlia, refugiada catalana a Anglaterra durant la dictadura del General Franco, va voler recordar que Catalunya no sempre ha estat un lloc d’acollida i benvinguda, i va servir per mostrar que ningú està exempt de patir, algun cop a la vida, una situació com aquesta.

Per la seva banda, la Fàtima va exposar la seva experiència com a refugiada política a casa nostra, servint d’exemple de tants d’altres persones que es troben en aquesta mateixa situació.

L'Ama i l'Ampar, la seva Referent, durant l'acte.

En el mateix acte, es va presentar el vídeo Dia Mundial de les Persones Refugiades, que té com a protagonista a l’Ama, un jove participant del programa Referents de Punt de Referència i sol·licitant d’asil.

L’Acte va acabar amb la lectura d’un manifest signat per les entitats promotores reconeixent les millores que s’intenten fer des de governs com el nostre, però també posant de manifest les mancances i el llarg camí per recórrer en la protecció dels més vulnerables.

Els parlaments de les figures polítiques, del secretari per a la Immigració, el Sr. Oriol Amorós, i la regidora responsable de l’Àrea de Benestar i Cohesió Territorial, Sra Immaculada Moraleda, van donar pas a una performance i al refrigeri que van posar el punt final a aquest acte unitari.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: