Skip to content

Intercanvi a França en el marc del programa europeu d’aprenentatge

14/06/2010

La setmana passada va tenir lloc la trobada a França entre quatre membres de l’Associació Punt de Referència (l’Isidre, en Joan, en Jalal i la Mercè)  i voluntaris i responsables de dos programes de Mèntoring en aquest país: Horizon Parrainage, de Lió, i Horizon Parrainage 34, de Montpeller.

La trobada va tenir el caràcter d’intercanvi d’experiències dins el marc del projecte europeu en el que participa l’associació des de fa dos anys, amb entitats franceses, alemanyes, belgues i angleses, i que arribarà a la seva fi en el tercer quatrimestre d’enguany.

En aquesta ocasió, dos membres de l’equip tècnic de l’entitat, un jove i un voluntari van tenir la oportunitat de conèixer de prop les propostes de mèntoring que s’estan duent a terme en aquests dos municipis francesos i de donar a conèixer, als voluntaris i responsables d’aquestes organitzacions, les nostres propostes i maneres de procedir. La trobada va ser breu però molt intensa (un primer dia a la ciutat de Lió i un segon dia a Montpeller i voltants) i vam tenir ocasió d’identificar molts punts en comú amb els programes Acull i Referents (sobre tot amb el Referents) però també moltes diferències.

Vam poder saber que les entitats que vam visitar promouen relacions de “parrainage de proximité” (literalment “apadrinament de proximitat”) entre nens de 0 a 22 anys i padrins adults (de 25 a 75 anys). La relació és proposada des de l’entitat i acompanyada des de la mateixa, tot i que la selecció i el seguiment (en aquest cas no hi ha formació) és proporcionada per voluntaris que ja han passat per una experiència de “parrainage” ells mateixos i que es comprometen a “tutoritzar” vàries relacions que s’inicien. Vam quedar molt sorpresos de comprovar que, tot i que l’experiència de mèntoring està molt extesa arreu de França i que els beneficis d’aquestes relacions són reconeguts, les entitats que la promouen tenen pocs recursos provinents de l’administració per tal d’aconseguir suports, com per exemple l’ajut de professionals que guiin els processos dels participants en aquesta relació. En el cas d’aquestes dues organitzacions tota la responsabilitat i el guiatge recau en persones voluntaries que dediquen gran part del seu temps a fer possible que aquestes relacions puguin tenir lloc.

Des d’aquest bloc volem agrair a totes les persones responsables i voluntàries que ens van acollir en aquest intercanvi i que ens obrissin les portes de les seves cases i de les seves experiències. Totes elles van fer d’aquest intercanvi, una experiència meravellosa que de ben segur contribuirà a la millora de les nostres propostes de mèntoring.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: