Skip to content

Sis de cada deu joves tutelats i extutelats per la Generalitat estan en atur

09/04/2010

Notícia publicada al diari AVUI. Dimarts, 16 de març del 2010

Acció Social potencia recursos de formació perquè els joves puguin fer vida autònoma | La meitat han nascut a Catalunya.

Els joves són un dels col·lectius més castigats per la crisi a l’hora de trobar i mantenir un lloc de treball fins al punt que un 60% dels nois i noies tutelats i extutelats per la Generalitat es troben a l’atur. La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va advertir ahir que són xifres “preocupants” que només es poden combatre amb una bona formació. Va recordar que són joves “que no tenen ningú al darrere” i que, en molts casos, han patit trajectòries vitals complicades. Ho va dir després d’inaugurar l’Espai Cabestany, un centre de Barcelona on els beneficiaris de l’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat trobaran suport en habitatge, qüestions econòmiques, jurídiques, educatives i laborals.

Una de les noies que viu a la residència de l'Espai Cabestany. Foto: Josep Losada.

La concentració dels serveis en un únic espai té la intenció de reforçar els recursos perquè els joves puguin formar-se i accedir al mercat de treball, ja que aquest és el mitjà imprescindible per emancipar-se i adquirir una autonomia que els permeti viure de forma independent.

L’Espai Cabestany disposa de vuit apartaments amb catorze places i hi viuen joves extutelats que cursen estudis reglats superiors o universitaris.

Durant l’any passat, 1.481 joves entre 16 i 21 anys van ser acollits per l’Àrea de Suport a Tutelats i Extutelats, xifra que multiplica per quatre els 343 atesos el 1999. El perfil majoritari és un noi (66%), que ve d’un centre de menors (54%) i nascut a Catalunya (52%). La majoria d’estrangers són magribins.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: