Skip to content

La consellera Carme Capdevila demana al Govern espanyol la restitució de tot el Fons estatal d’acollida i integració

09/04/2010

Us adjuntem una notícia publicada el 25/03/2010 a la Sala de Premsa de la Generalitat de Catalunya i que, ben segur, tindrà conseqüències en el pressupost i la capacitat d’actuació d’entitats com la nostra.

La consellera diu que si trepitgessin més el carrer no aplicarien mai una retallada del 65% com la que avui s’ha proposat

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha assistit aquesta tarda a Madrid a la Conferència Sectorial de la Immigració, convocada pel Ministeri de Treball i Immigració i que aplega els responsables sectorials de les diverses comunitats autònomes. A la reunió s’han fixat els criteris per distribuir el Fons estatal d’acollida i integració, que l’any passat va ser de 200 milions d’euros a distribuir per tot l’Estat, i que aquest any només és de 70 milions.
Capdevila ha demanat la restitució de tot el fons estatal d’acollida i integració. De fet, totes les comunitats autònomes han criticat la retallada i s’han sumat a la petició que es mantinguin els 200 milions que hi havia l’any passat. La consellera ha recordat que el 23 de desembre el ple del Congrés va aprovar una proposició no de llei, votada pel PSOE, que fixava mantenir la mateixa dotació pressupostària del 2009 per aquest any en quan al fons d’acollida.

La consellera lamentat que no s’hagi complert el que marcava la proposició no de llei i ha remarcat l’escàs interès del Govern espanyol a l’hora de reforçar el finançament dels ens locals que tenen més immigració. “La realitat contrasta amb les declaracions de bones intencions habituals en l’executiu de Rodríguez Zapatero”, ha dit. “Si trepitgessin més el carrer i parlessin amb els alcaldes i la ciutadania mai aplicarien una retallada tan brutal”, ha afirmat.

Cliqueu aquí per seguir llegint la notícia.
Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: