Skip to content

La darrera reforma de la Llei d’Estrangeria: principals novetats

16/02/2010

Ignasi Manrubia, voluntari i membre de la Junta Directiva de Punt de Referència, i expert en dret administratiu, analitza la reforma i ens ajuda a interpretar-la.

El passat 11 de desembre de 2009 es va aprovar al Parlament estatal la quarta reforma de la Llei d’estrangeria de l’any 2000 .

Aquesta reforma respon, fonamentalment, a la necessitat d’adaptar la normativa d’estrangeria a un seguit de Sentències del Tribunal Constitucional (SSTC 236/2007, 259/2007, 265/2007), i de transposar al dret intern les previsions de diverses Directives europees (especialment, de l’anomenada Directiva europea de Retorn ). Paral•lelament, també s’han fet els ajustos necessaris per tal de què la Generalitat pugui començar a exercir les competències recentment assumides (RD 1463/2009, de 18 de setembre ) en matèria d’autoritzacions inicials de treball, d’acord amb allò previst a l’Estatut d’autonomia (art.138.2).

Cal valorar la reforma de manera positiva, ja que, a diferència de les anteriors modificacions de la Llei d’estrangeria, no té un voluntat clarament restrictiva de drets i llibertats. Tot i així, existeixen certs elements que mereixen una consideració crítica.

Cliqueu el següent enllaç per seguir llegint el document.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: