Skip to content

Somnis de butxaca. Nois i noies menors migrants no acompanyats a Catalunya.

17/12/2009

Una recerca de la Fundació Jaume Bofill  sobre l’estat actual dels menors migrants no acompanyats que aporta recomanacions per millorar la seva acollida i integració.

Ahir dimecres 16 de desembre Punt de Referència va assistir a la presentació de la recerca Somnis de butxaca. Nois i noies menors migrants no acompanyats a Catalunya publicada per la Fundació Jaume Bofill. La recerca aborda l’estat actual i les noves tendències del fenomen del menors migrants no acompanyats (MMNA) i ha estat feta pel Grup d’Infància i Família en Ambients Multiculturals (IFAM) de la Fundació Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull sota la direcció de Violeta Quiroga. La presentació s’ha fet en una jornada de reflexió sobre els MMNA en el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional del Migrant a l’Aula Magna de les Escoles Universitàries de Treball Social i Educació Social de la Fundació Pere Tarrés-URL.

Durant la presentació vam poder confirmar coses que ja sabíem (com que el perfil de menor migrant no acompanyat ha variat molt en poc temps i que ara el perfil és molt més heterogeni que fa una dècada) i ens ha fet adonar d’altres que no teníem tant presents: com per exemple que el volum de noies que migren no acompanyades (o com diuen les investigadores “insuficientment acompanyades”) és molt superior al detectat per les entitats que treballem amb tutelats i extutelats, ja que moltes d’elles estan en circuits que queden ocults (treballadores de la llar, tràfic de dones) i no solen aparèixer en les estadístiques. Ens sembla molt interessant l’esforç que han fet aquestes investigadores per visibilitzar aquestes realitats i la d’altres joves als que fins ara no es considerava, com per exemple els que migren sols moguts per altres motivacions distintes a les de la millora econòmica (els demandants d’asil per raons polítiques) . Trobem molt interessants les conclusions a les que arriba i prenem bona nota de les recomanacions. Esperem que les administracions facin el mateix.

Clicant aquí podreu descarregar-vos o consultar la publicació.

Mercè Garet

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: