Skip to content

Èxit de la recollida del Banc dels Aliments

03/11/2009

La notícia, apareguda avui als mitjans, ens satisfà especialment. La Fundació Banc dels Aliments dóna suport a la tasca de Punt de Referència donant-nos aliments per als joves que més ho necessiten. Actualment, la precarietat laboral és especialment severa amb els joves i això ho pateixen directament els que viuen als pisos assistits de Punt de Referència. Si fa un temps, la bonança econòmica els facilitava el trobar feina, especialment en el sector de l’hostaleria, ni que fos amb contractes precaris, avui dia molts d’aquests llocs de treball han desaparegut. Cal tenir present que els joves extutelats depenen de la feina i dels ajuts socials per tirar endavant, ja que no compten amb el suport familiar i, ben al contrari, en el casos dels joves immigrants, de vegades és la família la que depén del suport econòmic que els seus fills emigrants els puguin oferir. Així doncs, des de Punt de Referència agraïm la tasca dels Banc dels Aliments i de tots els seus donants.

3/11/2009 . Rosa Mari Sanz / El Periódico de CatalunyaFUNDACIÓ BANC DELS ALIMENTS, Barcelona

El Banc dels Aliments en recull 220 tones

La campanya de l’oenagé ha superat les expectatives

Les veus més expertes de la Fundació Bancs dels Aliments, amb presència a Barcelona, Reus, Girona i Lleida, calculaven que la primera gran campanya conjunta de les quatre seus podria tenir com a resultat una col·lecta de 200 tones de menjar. Ho han aconseguit i superat. Milers de catalans van respondre a la crida urgent d’aquesta associació i entre els dies 13 i 17 d’octubre van entregar en centenars de punts disposats amb aquesta finalitat exactament 223.426 quilos de productes, principalment, com es requeria, llegums, pasta, arròs i conserves, aliments que, com que es conserven durant molt de temps, són els que menys reben per part de les empreses col·laboradores.

UN MILER DE VOLUNTARIS. La fundació ha comptat amb el suport de Caixa Sabadell (que ha aportat a aquesta iniciativa 40.000 euros), d’un miler de voluntaris i, en la part mediàtica, de Joan Manuel Serrat i el cuiner Ismael Prados. La decisió d’unir per primera vegada els esforços de les quatre entitats es va prendre per l’augment de petició d’aliments experimentat des de fa una mica més d’un any, que s’estima en un 40%. Els productes recollits ara de forma extraordinària es tradueixen en 2,2 milions de menús, que se sumaran al que aporten habitualment més de 300 empreses (aliments comestibles però no comercialitzables, pel fet d’estar a punt de caducar, de presentar un etiquetatge incorrecte o algun cop durant el trasllat). Els aliments es distribuiran entre la xarxa d’entitats socials que, al seu torn, els repartiran entre les persones que atenen, ja sigui a través de menjadors socials o en lots per emportar-se a casa que s’entreguen en parròquies o des de les mateixes entitats. L’oenagé, que té previst repetir la iniciativa conjunta l’any que ve, estima que a Catalunya més de 700.000 persones depenen de l’ajuda d’oenagés per tenir un plat a taula, o sigui, que no disposen ni de 460 euros mensuals, cosa que les situa per sota del llindar de la pobresa.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: