Skip to content

Treball i ciutadania: 1er Congrés d’Entitats Catalanes d’Acció Social.

21/07/2009
tags:

f02Els passats 14 i 15 de juliol va tenir lloc el primer congrés d’ECAS (Federació d’Enitats Catalanes d’Acció Social), entitat a la que Punt de Referència pertany des del 2006. Es tracta d’una federació jove, amb només sis anys de vida, que es proposava organitzar un congrés que no només revertís en les entitats federades, sinó que pogués ser un espai de reflexió i diàleg al conjunt de la societat catalana. I el moment actual, en plena crisi econòmica, feia especialment oportú abordar la temàtica del treball.

Així doncs, des de fa més d’un any va començar tot un procés participatiu en la que com a entitat membre de la federació se’ns va convidar a participar. L’objecte era, poder plantejar un congrés a partir d’un treball previ fet amb les entitats que conformen la Federació com a punt de partida. En podeu trobar les conclusions en el document Informe qualitatiu de les dinàmiques participatives.

El congrés va tenir lloc a l’Auditori de la ONCE i va tenir dues parts molt marcades: si  en el primer dia es va abordar la situació actual del món del treball i de quina manera el formar-ne part o no incidia en els processos d’inclusió i exclusió de les persones, el segon dia de congrés es va dedicar a apuntar solucions i reptes de futur per a superar la actual situació de canvi.

Foto congrés Treball i CiutadaniaAl web del congrés  podeu trobar la major part de les intervencions dels ponents. Vam trobar especialment interessants les intervencions plantejades per en Robert Castel, director d’estudis EHESS i en Saül Karz, sociòleg i filòsof, i les propostes de futur plantejades per en Joan Majó, Vicepresident de la Fundació Jaume Bofill i Ex-Ministre d’Indústria i Energia. Les dues primeres són una lúcida exposició del que ha estat el mercat de treball fins als nostres dies, i en la segona es plantejen propostes de futur per a aquesta nova era de canvi.

 Des del Corda Fluixa volem felicitar a tots aquells que han fet del repte de tirar endavant un congrés tant ambiciós com aquest, fent-lo realitat. I que no sigui l’últim!

Mercè Garet (Tècnica de Programes)

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: